De coach op de sofa bij de coach..

Sinds een paar jaar heb ik ieder nieuwe jaar een nieuw doel. Het is zeg maar wat ik voor mijzelf wens en wat uiteindelijk richting bepalend blijkt te zijn. 2014 was het jaar van de vriendschap (lange tijd had ik moeite met werkelijke verbinding). 2015 het jaar van kiezen voor mijzelf (ik zorg graag voor anderen, voor mijzelf zorgen was een uitdaging). Los van mijn doorlopende persoonlijke missie, is het fijn een soort van ankerpunt te hebben. Alles wat je aandacht geeft, groeit. Het kan maar duidelijk zijn waar je op dit moment in jouw ontwikkeling behoefte aan hebt. Iedere keer als je jezelf ervan bewust wordt en bedenkt hoe fijn het is om er meer van te doen, dan verandert er daadwerkelijk iets in positieve zin. Mijn doel voor 2016 staat inmiddels ook vast. Het is trouwens niet dat ik daarover nadenk, maar het gevoel van wat ik nodig heb komt iedere keer vanzelf op mijn pad.

Afgelopen maanden doken er plots heftige emoties op. Zo werd daar zomaar ongevraagd een oude wond opengereten.. En liep ik twee dagen lang met een doos tissues onder mijn arm. Om iedere scheet moest ik janken. Vervolgens vond ik mijzelf op de sofa bij een coach/healer voor een afspraak die ‘toevalllig’ al stond. Waarom wist ik tot dat moment niet. Maar.. daar op die stoel kwam de rest van het oude verdriet; direct in de startblokken.. klaar om te worden afgevoerd. Mijn hart heeft heel wat jaren een een veilig muurtje gehad. Maar in de afgelopen jaren is er, door die vriendschappen die steeds belangrijker werden, en het meer en meer kiezen voor mijzelf, veel veranderd.

Ik kan weer werkelijk lief hebben. Met mijn hart voelen. Mooie sessie was het, met mijn coach. Ook omdat ik zelf weer eens meemaakte wat anderen in mijn praktijk ervaren. Coaching en healing. Het is werkelijk een super combi. Want wat zich in je lichaam ooit vast zet aan verdriet, laat zich niet met woorden losmaken.  Maar wel met energie en liefde. Cool is dat!

Ruimte voor de liefde. Liefde om van jezelf te kunnen houden. Precies zoals je bent, het wonder in jezelf zien dat je altijd al was. Zelferkenning. Nog meer voelen en doen wat ik echt zelf graag wil. Verbinding met mij (en dan heb ik het niet over mijn masker, maar dat wat daaronder zit)! Dat ga ik in 2016 doen. Want als je de verbinding combineert met liefde, krijg je magie. Gaan dingen vanzelf. De wet van de aantrekking. Flow. Alles is mogelijk.

​En liefde om te kunnen houden van diegenen die je moeilijk vindt om van te houden. Dat laatste  heb ik vooral geleerd door heartfulness*) meditatie, en is misschien wel wat mij het meeste brengt. Je afzetten tegen diegenen die je moeilijk vindt, brengt je verder van jezelf, weg van datgene waar je blij van wordt. En wat we juist nodig hebben is Mindful Leadership. Wat wil zeggen: Dicht bij jezelf, authentiek, minder woorden, meer acceptatie en gerichte actie.

En meer liefde, dus. Ik wens ook jou er heel veel van in het nieuwe jaar.
*) in plaats van boosheid, liefde richten en ‘sturen’ naar degenen die het je soms moeilijk maken.

Cheers. Op een liefdevol en magisch 2016!

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C