Over mijzelf

“Een leukere wereld met meer liefde, begint bij jouw spiegelbeeld, maar dan moet wel eerst je masker af.” 

Ik stond op een berg in de verzengende hitte en was ZO klaar met alles en iedereen. Compleet van slag. Mijn hoofd kon niet meer denken. Ik heb mijn overige vakantie-afspraken afgebeld en heb de hele weg, van de mooie Franse Mercantour terug naar huis, aan een stuk gehuild. Gebroken. Hoewel ik het niemand gun was deze ervaring uiteindelijk een groot geschenk. Life-changing. Ik realiseerde me vrij vlot dat mijn werkgever me niet zou vragen om minder betrokken te zijn en minder uren te maken. Ik moest bewust voor mezelf kiezen. Pas dan kon ik de oude situatie doorbreken.

Ik ging op zoek. Maakte ruimte om te kijken naar dingen die me dwars zaten en besprak die met een psycholoog. Ik maakte tijd om stil uit het raam te staren, om uren te dwalen door het bos, te sporten, ik werd me bewuster van de taal van mijn lichaam en ging mediteren met en zonder matje. Ik zocht uit waar ik blij van werd. Hoe dichter ik bij mezelf kwam, hoe meer leuke dingen ik over mijzelf ontdekte. En hoe leuker ook de wereld werd, want ik ging hem weer zien en, vooral ook, voelen.

Gelukkig is een (in mijn geval bijna-) burn-out niet perse nodig om keuzes te maken die werkelijk bij je passen. Wat daarvoor meestal WEL nodig is, is stil worden. En om vandaag de dag echt tot stilstand te komen is wel wat nodig. Ik heb het geluk dat ik veel voel. Ik raak direct van slag als ik helemaal meega in deze busy, busy, busy, voorgeprogrammeerde maatschappij. Als ik niet zorg dat ik regelmatig de weg terug zoek naar mijn eigen ik, naar mijn bronnen van kracht, dan word ik gillend gek! Ik denk eerlijk gezegd dat ik geen uitzondering ben, getuige de meest recente cijfers over depressie en burn-out.

Ik heb mijn baan als projectmanager binnen het bedrijfsleven destijds achter mij gelaten. En na nog wat omzwervingen, in mijn geval, ook het leven wat niet bij mij paste. Wat wel past is wat ik momenteel doe. Ik ben nu zelfstandig en adviseer en coach op het gebied van Geluk in je werk en leven, Rust- en Loslaat-strategieën. Mindfulness past daar prima in. Door aandacht te richten en te trainen word je meer bewust van het lichaam en neem je gedachten niet direct serieus. Met tools en technieken die je helpen bij stress, ontwikkel je meer focus, meer acceptatie, betere communicatie. Meer plezier, thuis en op het werk.

De mooiste inzichten ontstaan vaak als ik het even niet weet, als ik mij daarbij neerleg en achterover leun. Samen met cliënten luister ik dan naar de stilte. In de woordenloze verbinding met de ander, ontstaat de verbinding met alles om ons heen. Dan ontstaan er regelmatig richtinggevende inzichten.. zomaar, als vanzelf. Magisch bijna.

Potentieel- en actiegericht

Waar ik eerder niet altijd begrepen werd, ontmoet ik de laatste tijd veel meer gelijkgestemden. Logisch, want eigenlijk willen we allemaal hetzelfde; ons gelukkig en geliefd voelen. En dan moet het anders; via alle mogelijke manieren wordt ons dit duidelijk gemaakt. Medewerkers ervaren veel stress; 1 op de 8 raakt burn-out, 1 op de 3 huwelijken strandt. Wat leren wij onze kinderen impliciet wanneer we niet ophouden met ons vlucht(ige) gedrag? Zij zijn onze toekomst…. (En het is genetisch bepaald dat ze ons gedrag in de regel normaal vinden, dan wel kopiëren, ook al is het nog zo vreemd en tegennatuurlijk.)

Zoals gezegd is er hoop; mijn oudste zoon zat in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs en het stemde mij gelukkig te horen dat hij op school een bijzonder keuzevak had: yoga. Op andere scholen oefenen kinderen mindfulness.

Steeds meer worden ook bedrijven zich bewust van het feit dat ze niet meer kunnen verwachten dat medewerkers hun eigen ik thuis laten als ze naar het werk komen. Als je steeds een rol moet spelen, een masker op moet hebben op je werk, gaat er een heleboel werkplezier en creativiteit verloren.

In mijn praktijk help ik ondernemende managers en professionals  zich los te maken van de chaos van alledag. Ik begeleid ze op allerlei manieren bij het (terug)vinden van datgene wat ze werkelijk willen in het leven. Voorbij innerlijke belemmeringen en de meningen van anderen. Gericht op hun enorme potentieel om zo hun natuurlijke leiderschap te boosten. Ik werk met co-active en speels coachen. Loslaat-technieken, mindfulness oefeningen en reconnective healing zorgen voor de nodige rust en hernieuwde aandacht voor voelen en het fysieke. Door daarnaast contact te maken met angsten, maar vooral de verlangens die daarachter schuilen, komt er meer en meer ruimte voor de persoon achter het masker.  Vervolgens enthousiasmeer ik tot gerichte actie. Door deze manier van werken stemmen we moeiteloos af op de juiste frequenties waardoor er regelmatig mooie dingen ontstaan. Grote en kleine wensen waarvan cliënten niet voor mogelijk hielden dat ze uitkwamen. Het universum helpt ons dan een handje.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een leukere wereld? Graag help ik ook jou om meer rust te ervaren en het leven te leven dat bij je past. Een leven waarin het universum ook jou steeds vaker helpt moeiteloos en zonder masker te leven.

Check mijn LinkedIn profiel voor meer ‘harde feiten’. En hier nog een leuk blog over de ‘sinaasappel in mij’; ik heb mijn missie altijd ‘bij de hand’!  Ik ben gek op koken en zit minstens twee keer in de week op de mountainbike of racefiets. Verder schrijf ik graag, speel ik piano, schilder, zing en dans ik (als er nog tijd overblijft in een druk leven met werk en gezin).

“Love itself is my goal.”

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C