De eekhoorn, De racefiets en Een vrouw met een missie

Net ging ik gauw nog een rondje fietsen. Op de racefiets dit keer, want het is hier in Arcen 25 graden Celcius. Lekker zonnetje. Ontspanning door inspanning. Heerlijk, voor mij althans.

Wat frustreert het me dan enorm dat er op dat bospad waar auto’s alleen mogen komen als het móet, een auto tegemoet rijdt die helemaal geen vaart mindert en die werkelijk geen centimeter aan de kant gaat voor mij op die racefiets. ‘Nou ja’, denk ik dan heel even. Dat soort mensen is er nu eenmaal, maar waarom nou juist daar op dat moment.

Want…
Honderd meter verderop ligt een eekhoorntje op het zelfde pad. Vers bloed stroomt uit zijn bek. Hartstikke morsdood. Was net nog druk bezig met het verzamelen van nootjes en wat al niet meer.  Een onnodige dood.

Waarom rijdt iemand op zo’n bospad, terwijl ze ook gewoon via de andere kant kan rijden? Duurt misschien vijf minuten langer.

Deze chauffeur was met haar hoofd ergens anders toen ze mij voorbij reed. Anders had ze absoluut vaart geminderd. En dat mis ik vandaag de dag vaak. Mensen zijn bezig met zichzelf; zo bezig met het volgende hoofdstuk van die dag, van die week. Dat ze het zicht ontnomen wordt op wat er om ze heen gebeurt. Dat ze eigenlijk helemaal niet bewust bezig zijn met het moment. In dit geval voor de gemakkelijkste weg kiezen, wetende dat het niet verantwoord is. In dit geval betekende haar autorit door het bos, dat een fietser in het nauw kwam en een eekhoorn het niet meer kan navertellen. Overdrijven maakt wellicht duidelijk, maar ik heb een punt. Ik weet het zeker.

Ik ga door met mijn missie;)

Ervoor zorgen dat iedereen die het maar horen wil weet dat het belangrijk is om datgene te doen in je leven waartoe je hier bent. Maak gebruik van je eigen unieke talent en ervaar de rust die dat brengt. De rest gaat helemaal vanzelf. Je kunt dan gewoon zijn. That is all there is to it. Als je blijft doorrennen zonder na te denken, dan komen er nog zware jaren. Want de chaos in deze wereld wordt alsmaar groter. Je hebt je eigen rust nodig als tegenhanger, anders word je gillend gek. Waar zo’n ritje op de fiets me al niet toe brengt. En misschien brengt het jou ook iets; bel me gerust voor een vrijblijvend gesprek!

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C