Hartcoherentie

Heb je last van stress en ben je vaak moe? Leer dan je hartcoherentie te verhogen. Zo zorg je zelf voor een diepgaande verschuiving die je helpt situaties te benaderen met meer emotioneel evenwicht, compassie, helderheid en zelfvertrouwen. Wanneer je je lichaam, brein en emoties in balans brengt, ontstaat er ruimte voor betere oplossingen, meer samenwerking, een gezonder lichaam en een zinvol leven.

Hartcoherentie in de praktijk

Centraal in het programma Werken aan Veerkracht van Heartmath staat de hartcoherentietraining. Het biofeedback computerprogramma laat zien wat de invloed van stress is op het hartritme en de ademhaling. De training zorgt ervoor dat je hartritme en ademhaling meer samenhangend wordt, waardoor de hersenen sneller en meer accuraat gaan werken.

Op het plaatje hieronder wordt bovenaan een onregelmatig, chaotisch hartritme (incoherentie) weergegeven. Dit gebeurt er bij stress en dat kan op den duur ongunstige effecten hebben op lichaam en geest. Onderaan wordt vervolgens een harmonieus hartritme (coherentie) getoond, waarbij er een regelmatige, geleidelijke afwisseling is van versnellen en vertragen. Dit gebeurt er bij balans en dat draagt bij aan allerlei positieve effecten op lichaam en geest.

Vergroot veerkracht en je persoonlijke effectiviteit

Het programma Werken aan Veerkracht is er op gericht mensen te helpen bij het leren herkennen van hun stressbronnen en wat de psychische, emotionele en fysieke gevolgen van stress kunnen zijn. Het is een methode waarbij je leert om zelf je lichaam en geest in balans te brengen. Er ontstaat inzicht, overzicht en vitaliteit, waardoor stressvolle situaties beter gehanteerd kunnen worden en prestaties kunnen toenemen.

 

Werkwijze

Door middel van biofeedback kan via een oorsensor met een computer of mobiel in beeld gebracht worden hoe om te gaan met stress en hoe jezelf in een meer optimale toestand kan brengen. Je oefent met diverse interventietechnieken, gericht op de ademhaling, het hart en positieve gedachten. Je leert hoe je die in het dagelijks leven kunt inzetten. De effecten zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. De oefeningen zijn eenvoudig, praktisch toepasbaar, kortdurend en geven snel resultaat. Voor meer veerkracht en persoonlijke effectiviteit zijn gemiddeld vier tot zeven sessies voldoende.

 

Tarief

Een kennismakingsgesprek is gratis. Zie voor meer info over tarief deze pagina.

 

Contact

Als je meer informatie wilt over het Werken aan Veerkracht programma, dan kun je vrijblijvend contact met mij opnemen. Via het contactformulier, per mail of telefonisch.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C