Reconnect

“We overschatten de betekenis van het beetje kennis dat we hebben en we onderschatten alles wat we niet (kunnen) weten.” 
Nassim Nicholas Taleb in De Zwarte Zwaan

Reconnect

Toen ik een aantal jaren geleden merkte dat ik veel begon te voelen met mijn handen, wat ik met het blote oog niet kon zien, was ik vooral angstig. Uiteindelijk (het heeft even geduurd en het voelde als een grote sprong in het diepe) ben ik me erin gaan verdiepen. Intussen ben ik opgeleid om te werken met reconnective healing. Reconnective healing zorgt ervoor dat je meer contact maakt met jezelf, met de natuur en met anderen. Hoe jij reageert op helende interventies is individueel en zal iedere keer anders zijn. De geleerden zijn het erover eens dat ieder lichaam terug wil naar de gezonde oorsprong. Hieronder lees je een technische uiteenzetting over reconnective healing. Een krachtige healing methode die inmiddels door veel reguliere artsen wordt gebruikt. Dat RH zeer krachtig is, is door veel individuele ervaringen als ook in diverse laboratoria aangetoond.  Hier lees je een blog over hoe reconnective healing als vanzelf op mijn pad kwam en wat het voor me betekent.
Een kennismakingshealing kost 75 Euro. Tijdens de behandeling lig je gekleed op een behandeltafel. Hoe je het ervaart en wat je nadien merkt is per individu anders. Lees hier een paar reacties.

Lichaams-/energiewerk en houding

Sommige lichaamsgerichte methoden zijn deels ouder dan de klassieke psycho-analyse van Freud. Aan het begin van de vorige eeuw hielden grondleggers van lichaamswerk zoals Reich, Lowen en Feldenkrais zich al bezig met de structuur van het lichaam. Ze beseften dat de mens voor een groot deel in zijn baby- en kindertijd wordt gevormd. Als klein kind reageren we reflexmatig op angstige of verwarrende situaties door ons lichaam te verkrampen. We spannen onze buik-, bekken- en nekspieren aan en trekken onze schouders op. Hierdoor kunnen we onze adem beter inhouden, waardoor de energietoevoer in ons lichaam vermindert. We pantseren ons lichaam, zodat we onze gevoelens en impulsen beter onder controle houden.  Beleeft een kind regelmatig zo’n angstige of verwarrende situatie, dan blijft een deel van de spanning in het lichaam aanwezig. Hierdoor ontstaat een verkrampte, verdedigende houding tegenover de buitenwereld. Zo bouwt iemand in de loop der jaren spanningen in het lichaam op. Het lichaam gaat zich krommen, wordt star, onbeweeglijk en gevoelloos. Als het lichaam zich kromt, doet onze innerlijke houding dat ook. Zo bepaalt je lichaamshouding voor een groot deel hoe je letterlijk en figuurlijk in het leven staat. We kunnen via ons lichaam bij onderdrukte ervaringen en omoties komen en ze via technieken van lichaamswerk ook weer loslaten. Lichaamswerk kan de kwaliteit van het leven verbeteren en helpen om beperkende patronen en oude emotionele wonden te vinden en helen. (Uit: Flow en de kunst van het zakendoen, Jan Bommerez en Kees van Zijtveld) Hieronder een paar filmpjes over reconnective healing met grondlegger Eric Pearl.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C