Persoonlijke ontwikkeling. En je kinderen ontwikkelen mee…

Doe je werk dat niet (meer) bij je past? Heb je een lang gekoesterde droom? Heb je het gevoel dat je niet het beste uit je leven haalt? Ben je vrijwel altijd gestrest, moe en gespannen? Persoonlijke problemen hebben de ambitie je een heel leven te achtervolgen als je ze niet NU aanpakt. Het kost tijd, geld en je moet met de billen bloot. Maar wat is het alternatief?

Het is jammer als je niks aan je problemen doet, want je benadeelt niet alleen jezelf. Ook je kroost wordt indirect getroffen door een vader of moeder die niet ‘lekker in het vel zit’. Als je je structureel moe of futloos voelt, geen zin meer hebt in intimiteit, altijd dat gevoel hebt dat er ‘iets’ niet klopt en daardoor ook fysiek niet fit bent, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Voor jezelf, voor je partner,  je collega’s en werkgever. Maar ook, en daar sta je wellicht niet zo bij stil, voor de ontwikkeling van je kind(eren). Een kind voelt haarfijn aan als er iets niet in de haak is. Een kind merkt het direct wanneer er daardoor tussen jou en je partner onderhuidse issues ontstaan. Als je problemen hebt, ga je malen. Je bent er met je aandacht niet helemaal meer bij. Je bent kortaf. Dagelijkse dingen ontgaan je. Flow in je leven is ver te zoeken. Meestal krijgt een kind daardoor onvoldoende aandacht. (Of negatieve aandacht; misschien beter dan niks.) Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is, is het voorbeeld dat je stelt. Zou jij later willen dat je kind onnodig lang blijft doorlopen met mentale issues, omdat hij ziet dat jij de jouwe op dit moment onopgelost laat? Je kunt bovendien heel ziek worden van onopgeloste problemen. En je hebt spijt op je sterfbed. Genoeg argumenten?

Een ouder die zichzelf met enige regelmaat in de spiegel ziet en actief aan zichzelf werkt, heeft meer kans op een gelukkig leven. Iemand met aandacht voor zichzelf, voor zijn gezinsleden en de rest van de wereld. Iemand die ontspannen en gelukkig is in werk en privé, heeft meer kans op kinderen die zichzelf ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. Het prettige gevoel van een thuis waar oprechte aandacht was geef je ze mee als een levenslang cadeau. Coaching gebaseerd op je eigen biografie kan helpen bij het oplossen van problemen. Praten over jezelf en je eigen leven werkt helend. Bovendien helpt het je om zicht te krijgen op wie jij werkelijk bent. Niet wie je wil zijn. Je gaat op zoek naar de rode draad. Centrale thema’s blijken vaak terug te komen tot in het probleem van vandaag de dag. Belemmeringen en blokkades, onverwerkte emoties staan een onbezorgd leven in de weg. Je hoeft helemaal niet door de ellende heen. Je moet er wel naar kijken. Het onder ogen komen en er over praten. Door een andere bril op te zetten, maak je plaats voor verwerking en kunnen dingen een plek krijgen. Iedereen ontmoet de nodige wegversperringen in het leven en dat hoort er bij. Ook je kinderen moeten tegenwind vangen, anders worden ze straks in het echt ‘omver geblazen’.  Je merkt dat puzzelstukjes in elkaar vallen en dat antwoorden op de vragen voor de toekomst als vanzelf worden beantwoord. Dat maakt het leven veel rustiger en overzichtelijker, maar vooral ook leuker.

Unieke talenten en een onmetelijke potentieel heeft iedereen, niemand uitgezonderd. Het is zo jammer om daar aan voorbij te gaan. In een coachtraject stimuleer ik om je lijf weer te gaan voelen. Om je hart te volgen. Wars van wat anderen er allemaal van vinden, gewoon doen wat je ècht zelf diep van binnen wilt. De meeste belemmerende gedachten zijn niet reëel. Hoewel ik je te allen tijde zal adviseren ervoor te zorgen dat je de huur kunt blijven betalen zijn er genoeg manieren om werkelijke
veranderingen in gang te zetten. Zou het niet prachtig zijn als je kind dàt als belangrijke levensles van jou meekrijgt?

Echt veranderen kan alleen als je het zelf wilt. Een begin maken is soms moeilijk, maar uiteindelijk is niemand het ‘voelen’ helemaal verleerd. Je bent onlosmakelijk met je intuïtie verbonden. Ga van binnen kijken wat er met je aan de hand is. Stel doelen, maak plannen. In deze chaotische tijd is persoonlijke ontwikkeling meer must dan een facultatief cadeautje. Het is zorgen dat je zelf weer de regie gaat voeren over je leven, dat je gelukkig wordt met wie je eigenlijk bent en dat blijft, ook in de toekomst. En dat is een heel mooi geschenk, niet alleen aan jezelf…

In recent onderzoek geeft 53% van de werknemers aan liever een 1 op 1 coaching traject te willen dan in-of externe opleiding! Vraag je HR adviseur naar de mogelijkheden.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C