Over goede voornemens en een betere wereld in 2012.. Wat je zelf kunt doen!

Toen mijn oudste zoon geboren werd, nu bijna negen jaar geleden, zette ik op zijn geboortekaartje dat hij zijn talenten moest gebruiken en moest worden wie hij was. Toen al voelde ik dat die wens van mij aan het liefste en
kwetsbaarste wezen op aarde, vanuit mijn diepste zijn kwam. Het had achteraf gezien ook met mezelf te maken. Met mijn eigen zoektocht die nog komen ging.

Een aantal jaren geleden begon ik dingen te voelen. Ik werd onrustig en bang.  Wat is dit? Ik pleegde veel onbewust verzet. Ben ik gek? Wat moeten mensen niet van me denken? Ik pleegde verzet tegen al die dingen die ik niet met mijn ratio kon plaatsen en kreeg uiteindelijk allerlei kwaaltjes. Ik concludeerde dat ik geen keus had; ik moest op onderzoek. Op een zondagmiddag  googlede ik de woorden ‘healing’ en‘wetenschap’.  Ik kwam uit bij Eric Pearl, een
succesvol chiropractor uit Los Angeles die zijn goedlopende praktijk opgaf om reconnective healing wereldwijd te verspreiden.  Het toeval (..) wilde dat hij een weekend later in Amsterdam was en er nog kaartjes te koop waren. Ik ontmoette goed opgeleide jonge mensen die hun hart volgden. Ik zag oma’s die een betere wereld wilden voor hun kinderen en kleinkinderen en om die reden 600 euro betaalden voor het tweedaagse opleidingsevenement. Ik sprak een Deense moeder die voor haar kind met ADHD de reis naar Amsterdam had gemaakt in de hoop op een
beter leven voor hem. Ik werd geraakt door hun verhalen, door unieke zoektochten en een  gezamenlijke behoefte en
kracht om daar op dat moment gewoon te zijn, zonder precies te weten wat komen ging.

Tijdens dat opleidingsweekend en daarna gebeurden er vreemde dingen die bij reconnective healing horen, die ik vroeger had bestempeld als bizar toeval. Samen met mijn steeds sterker wordende zesde zintuig, maakte het dat ik verschillende boeken ging lezen waarbij ik stuitte op kwantumfysica als uitleg voor het ‘onmogelijke’, voor al datgene wat zich niet laat uitleggen. Ik vind het interessant om te lezen dat ondermeer iemand als Stephen Hawkins,
die door velen wordt gezien als de grootste wetenschapper sinds Einstein, er van uitgaat dat wij slechts voor 1% bestaan uit een vaste stof en de andere 99% uit atomen die zich vliegensvlug (nog veel sneller, met 60.000 km per seconde) verplaatsen. Alles zou met elkaar verbonden zijn. Stephen Hawkins spreekt over ‘the mind of God’.  Als ik denk aan spreeuwen die als in dans door de lucht walsen, kijk naar vele ‘rijstexperimenten’ op you tube, naar postduiven die op onnavolgbare wijze terug naar huis vliegen, graancirkels en veel, heel veel andere niet met ratio te
beredeneren zaken, zou hier een kern van waarheid  in kunnen zitten. Uit de volgende quotes blijkt dat veel groten der aarde in ieder geval niet twijfelen aan deze theorie.   ‘Het lijkt ongelofelijk, maar mijn ideeën komen naar me toe vanuit de ether.’ Thomas Edison ‘Wanneer ik volledig mezelf ben, alleen en vol vreugde, stroomt de inspiratie het best en ben ik het meest overvloedig. Vanwaar en wanneer de ideeën komen weet ik niet. En ik kan ze ook niet dwingen.’ Wolfgang Amadeus Mozart ‘Intuïtie, het Universele Bewustzijn, is de bron van alle kunst.’ Pieter Mondriaan, ‘Als de geest de hand niet leidt is het geen kunst.’ Leonardo da Vinci, ‘Ontdekkingen hebben weinig met intellect te maken. Er is altijd een bewustzijnssprong die je wat mij betreft intuïtie kunt noemen. De oplossing komt gewoon naar je toe en je weet niet hoe of waarom.’ Albert Einstein ‘Als je in harmonie leeft met de natuur, zullen de dingen die van nature bij je horen naar je toestromen door een soort onzichtbare aantrekkingskracht.’ Ralph Waldo Emerson ‘Iets mysterieus bestaat al van voor de hemel en de aarde bestonden. Het is stil en vormloos en altijd aanwezig. Het is altijd in beweging. Het is als een onzichtbare Moeder waaruit elke vorm geboren wordt.’ Lao Tse, China (in de vijfde eeuw voor Christus)

Coaching helpt ons bij bewustwording. Beetje bij beetje, zover als vandaag de dag mogelijk is, terug naar de essentie om te snappen wie je bent en waarom. Bewustwording is het uitgangspunt voor iedere vorm van persoonlijke groei. Maar met praten alleen ben je er zelden. Om meer en meer in flow te komen en de ‘pijn’ uit je lijf te krijgen zijn mindfulness, meditatie, healing, muziek en het opzoeken van de natuur goede hulpbronnen. Als je lichaam blijft protesteren, dan zitten er nog angels. Die kun je weer op een andere manier aanpakken via bijvoorbeeld Kinesiologie, NEI of EMDR. Allemaal systemen die onderbewuste ellende verhelpen. Uiteindelijk kun je met een stress gereduceerd systeem, gericht je levensdroom  gaan leven, je passie in plaats van je angsten. Als je het verstand blijft gebruiken, emotie  beteugelt en liefde ervaart vanuit het hart….dan gebeurt iets bijzonders;  je kunt zijn wie je werkelijk bent. Je weet intuïtief weer wanneer je het goede doet. Net zoals die teruggevlogen postduif en de in de lucht dansende spreeuwen dat gewoon weten.. en ook de groten der aarde het wisten.. Klinkt als een sprookje, bijna. Maar dat is het zeer zeker niet.

‘Be the change you wish to see in the world’ – Ghandi

Op een goed en liefdevol 2012!  Cheers.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C