De hoekige boer

Voice Dialogue – het vervolg-

Er was nog een andere subpersoon die recent haar zegje kwam doen in een Voice Dialogue oefensessie. Of was het een ‘hem’, een ‘hij’? Een kant van mij die ik al een tijd geleden achter in ‘de bus’*) heb geknikkerd. Eén die er slechts mondjesmaat kans toe ziet om achter het stuur te gaan zitten. De dikke billen van de harmonievrouw schuiven hem steeds, onder het mom van een hoger doel, liefjes, maar gedecideerd aan de kant. Die verstoten kant van mijzelf… die heb ik onlangs ontmoet. Het was geen vriendelijke ontmoeting. Wel een leerzame.

Een hoekige boer was het. Heel boos op Jeanne, omdat zij haar bewuste ego er niet toe zet hem -deze directe kant-, meer aan bod te laten komen. Deze subpersoon houdt niet van het keurslijf waarin Jeanne zich, zonder hem erbij, regelmatig laat strikken. Deze lomperik wil dat Jeanne, met hem aan het stuur,  vaker zegt waar het op staat; geen
harmonie ten koste van alles. Hij houdt van openheid, eerlijkheid en van aanpakken!

Waar hij zat? In een luciferdoos. Alleen met de mond kon hij zich roeren. Geketend aan handen en voeten. Gif spuwen, boos en gefrustreerd zijn over zoveel onrecht. Als hij uit zijn doos had kunnen stappen, had hij Jeanne geschopt!

De balans die ik hier zoek is een actuele. De polariteit tussen het krachtige en het kwetsbare, tussen actie en praten, tussen mannelijk en vrouwelijke energie. Soms is de balans er, dan weer even is hij zoek. Deze subpersoon maakt prachtig duidelijk welke energie ik moet opzoeken, om mijn onderhuidse behoeften tegemoet te komen. Die van het laten horen van mijn oprechte stem, van mijn eerlijke diepe gevoelens en van doen waar ik in geloof.

De aanwezige studiegenoten waren onder de indruk van
deze boze subpersoon. ‘Dít is een interessante kant van je’ en ‘hier wil ik meer van zien’, riepen ze in koor!  Huh?

Meer plaats voor deze kritische kant zorgt in ieder geval dat ik dichter bij mijn authentieke zelf kom.  Logisch, want nu is het een schaduw die ik te weinig aan het woord laat. Het heeft te maken met mijn onbewuste wens een ander niet onnodig pijn te doen. Het heeft ook te maken met faalangst
en mezelf  beschermen tegen boosheid van anderen.

*) zie vorige blog over voice dialogue

-Wordt vervolgd.-

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C