Persoonlijk Leiderschap, het bord in de tuin

Persoonlijk leiderschap en het bord in de tuin! Mijn coming out!

Zo het staat er, een bord in de tuin: Coaching en Healing. En het voelt goed. Het voelt als een mentale overwinning. Het voelt als een sprong. En tegelijkertijd als een landing. Een zachte. Het voelt als of een jarenlang traject is afgesloten. Met dat bord in de tuin. Terwijl het niet meer is dan wat ijzer, plastic en een paar bouten. Maar voor mij is het veel meer; misschien wel transformationeel.

Transformatie is bijna een modewoord wat te pas en te onpas wordt gebruikt. Het is meer dan een verandering. Na transformatie ben je terug bij jezelf. Je durft jezelf te laten zien voor wie je bent. Je hebt geleerd de wereld –en daarmee jezelf- te zien door een andere bril. Door de ongekleurde bril. De bril die maakt dat je niet oordeelt, weinig vindt, hooguit vindt dat alles goed is. De bril is misschien wel vervangen door je lijf. Je lijf oordeelt niet, maar voelt en registreert alleen. Op grond van wat het voelt, weet het wat er echt toe doet in je leven. Na een transformatie gaat je leven soepel en prettig verlopen, want je hebt niet iedere keer opnieuw die keuzestress.

Voor mezelf geldt dat een van mijn belangrijkste overkoepelend thema’s Liefde is. Ik geloof in de kracht van liefde. Ik geloof dat iedereen liefde kan voelen, maar tegenwoordig zitten we zo in ons hoofd dat het niet altijd meevalt. Als ik, door lichaamsgericht te werken, mijn clienten de liefde opnieuw kan laten voelen –voor zichzelf en dus voor de wereld-, dan verandert er iets en wordt de wereld druppelsgewijs mooier!

Het was nog een hele toer om toe te geven dat het bord in de tuin er moest komen en dat het moest vertellen wat ik doe. Niet in verhullende termen, maar gewoon: zo binnen, zo buiten. What you see is what you get. Healing was en is een beladen term, voor veel mensen en –heel eerlijk- ook voor mezelf. Het is tenslotte niet iets waar ik mee ben opgegroeid; het is niet te analyseren, niet te regisseren. Maar het werkt heel goed. Hoe, dat weet niemand zeker, maar het werkt. En het is veel te mooi om niet te delen, want het is pure liefde. Het brengt mensen dichter bij zichzelf. Innerlijke kompassen worden hervonden. Is dat niet waar het allemaal om draait?! Voor mij dus wel.

Hoeveel mensen maken een echte transformatie door en weten die vast te houden in deze wereld? Ik weet het niet. Dat bord zal mij op de weke momenten mentaal steunen in het opnieuw herijken, daarvan ben ik overtuigd.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C