Ik ben een sinaasappel. Wat ben jij?

Studievriendin Petra associeerde mij laatst met een sinaasappel. Met MTV en een sinaasappel. Ze herinnerde zich hoe ik de hele dag de V-Jays en muziek liet binnenstromen en vooral dat ik iedere avond ritueel minutieus een sinaasappel at op de bank van ons studentenhuis.  Ik moest er wel om lachen, maar voelde me aanvankelijk niet gestreeld. Later zette het me aan het denken, eigenlijk omdat ik een ludieke manier zocht om mezelf tijdens een workshop voor te stellen. De kleur van de sinaasappel staat voor Nederland. Het staat voor het sacrale chacra, dat een rode draad vormt in mijn (spirituele) ontwikkeling, voor happy boeddha. Het staat voor gezondheid en goed zorgen voor jezelf. De sinaasappel heeft de kleur van de verbinding.

En verbinden voelt als mijn corebusiness. Iedere dag opnieuw. De ene keer ben ik meer in balans dan andere keren. Maar het gevoel van verbinding met mezelf, met alles en iedereen blijft terugkomen. Steeds vaker, steeds meer. Het zorgt ervoor dat ik meer en meer ga doen wat bij me past. De discussie met mezelf hoef ik dan niet te voeren. Ook niet met anderen. Het is het zuivere weten. Zo is het gewoon en het is goed. Als ik toegeef aan dat gevoel, ga ik weer een stapje verder in de verbinding met mezelf. Het is een prachtig proces. In coaching combineer ik het met healing en komen er dromen en wensen die in mijn bijzijn worden uitgesproken uit. Maar het mooiste blijft het geschenk dat ik bewust en vaak ook onbewust kan verbinden met degenen die mij het dierbaarst zijn. Daarmee komen zij en ik dichter bij onszelf, bij elkaar, worden wij geheeld en is er nieuwe energie voor handen.

Als we elkaar leren de verleerde magische taal van het lichaam weer te spreken, elkaar leren hoe we kunnen verbinden met onszelf en vervolgens met al die anderen, dan creëren we samen die nieuwe wereld die we zo graag willen. Een harmonieuze wereld, een wereld waarin we mild zijn voor onszelf en voor die ander. Een wereld waarin we fouten mogen maken en ons als een kind mogen verwonderen. Een wereld waarin niks moet en we weer bij elkaar willen zijn en voor elkaar willen zorgen. Een wereld waarin niet het economisch belang voor alles gaat maar people, planet, profit samenkomen en wij, al delende, een nieuwe plek voor de volgende generaties creëren.

Onder mijn metafoor van de sinaasappel hangen Liefde, Verbinding, Gezond eten en leven. Die drie dingen samen maken dat het onbevangen kind in mij naar hartenlust kan Spelen en dartelen; kernwaarde nummer vier.

Ik ben een sinaasappel.

En ik dank mijn dierbare vriendin voor dit prachtige inzicht.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C