Op een akker die gerust heeft, groeit een rijke oogst

Bij cliënten die komen voor loopbaan coaching geef ik vaak een thuisopdracht die rust brengt. Om weldoordachte keuzes voor de andere helft van je leven te maken, is het wijs om wat tijd in te ruimen. Op een akker die heeft gerust, groeit een rijke oogst.

Die wijze les heeft mijzelf ook veel opgeleverd.

Hoe dieper in het bos ik was, hoe stiller ik werd, hoe dichter ik kwam bij dat innerlijke weten, bij het intellect van mijn hart. Haar stem zei mij steeds opnieuw dat ik meer bij mijn kinderen wilde zijn. Het besef dat ik niet eerst oma wil worden om heel bewust van mijn eigen bloed te genieten, is groot.

Ik heb praktische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ik ze meer zie. Dat heeft me wat gekost, want ik kan minder betaald werken, maar ik ben minder kwijt aan de oppas. Het heeft me vooral veel gebracht. Veel gewone en daardoor voor mij bijzondere momenten. Met dat besef sta ik iedere dag op en ik ga ermee naar bed. Het vervult mij met een gevoel van diepe liefde, van dankbaarheid en trots. Hoe dit over een tijdje zal zijn weet ik niet. Ik heb ook professionele ambities en ik vermoed dat daarvoor te zijner tijd meer ruimte komt.. We gaan het zien! Het is een kwestie van rust blijven zoeken, van herijken en opnieuw voelen..

We leven in een wereld die nog veel te vaak gericht is op geld, op uiterlijk vertoon, succes en macht. Het is gemakkelijk om je daarin te verliezen. Het brengt soms instant geluk. Terwijl iedereen diep van binnen weet dat niet geld, maar liefde, maakt dat de wereld blijft draaien. Dat is wat we onze kids willen meegeven. Uiteindelijk is het allemaal heel relatief; zijn we allemaal diezelfde zak met botten, wat water en bloed. Met een beetje geluk worden we allemaal gerimpeld oud. Hopelijk nagenietend van die kleine, bijzondere momenten met diegenen die er voor ons echt toe doen.

Heb jij de balans die je zoekt? Weet jij wat jouw diepste drijfveren zijn?

Misschien dat een boswandeling helpt.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C