Liefde is een Wonder, by Opa!

Afgelopen week hadden wij een lekkage in onze kelder. Niet de eerste keer, waarschijnlijk niet de laatste keer. Niet zo fijn omdat hier een heleboel spullen opgeslagen staan. Terwijl ik wat dingen aan de kant schuif vallen er kaarten uit een plastic zak die half open hangt. Ik raap ze op en kijk. Ik zie dat het gelukswensen zijn, geschreven voor onze trouwdag in 1999. Ik neus nog even door de tas en kom een bijzonder kaartje tegen. Ik was het helemaal vergeten, maar ik ben acuut bij de les. Dit staat er:

Liefde is een Wonder

Je kunt haar niet verzinnen, niet oproepen of organiseren, ze is er ineens. Je weet niet vanwaar ze komt of waarheen ze gaat. En je voelt ook geen enkel verlangen om dit soort vragen te stellen. Er gebeurt iets. En als het gebeurt, heb je het gevoel, dat het gebeuren moest en dat niets en niemand het had kunnen tegenhouden. Om half vier kom je haar tegen, en ze blijft een levenslang je toeverlaat. Om vijf voor half vier, wist je nog van niets.

Opa

Dit wonder van de Liefde lag als een verborgen schat te wachten in mijn kelder vol water. Tot onze ogen de boodschap weer zouden vinden. Ik dank Opa postuum. Deze lekkage was de moeite meer dan waard.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C