De visser, de rust van het nergens naar toe willen

Er was een visser die woonde in een hutje aan zee. Elke dag ging hij met zijn boot op zee een vis vangen. Genoeg voor zichzelf en zijn familie. ’s Avonds ging hij naar de lokale bar, met zijn vrienden banjo spelen. En zo ging zijn leven verder.

Op een dag kwam een rijke toerist die de visser observeerde. Hij zei tegen de visser “Wel, je zou beter twee vissen kunnen vangen in plaats van een vis”. De visser vroeg verwonderd: “Waarom moet ik nu twee vissen vangen, ik heb toch genoeg aan een vis?” “Wel” zei de ander, “als je twee vissen vangt kan je er een verkopen. En als je zo elke dag twee vissen vangt, kan je met de opbrengst een tweede boot kopen”. “Wat moet ik dan met twee boten?” Vroeg de visser verwonderd.

“Met die tweede boot kan je nog meer vissen vangen en meer vissen verkopen. En zo kan je meer boten kopen en telkens meer en meer vissen vangen en verkopen. En als je zo twintig jaar hard werkt, zal je een hele goede opbrengst hebben. Dan verkoop je de zaak en heb je geen zorgen meer. Je kan dan een huisje kopen aan zee en een bootje, elke dag gaan vissen , en ’s avonds met je vrienden banjo gaan spelen”.

Dit najaar nog start een 8 weekse basistraining Mindfulness op woensdagavond in Velden. Klik hier voor meer info!

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C