De kracht van je hart

Geschatte tijd om te lezen: 1 minuut 10 seconden.

Een hart dat liefheeft, produceert meer DHEA (hormonen die levenskrachtiger maken) en minder stresshormonen. Het maakt ook stoffen aan die je tegen infecties beschermen. En, als je je hart opent, kom je vanzelf in emoties terecht die zowel je hersenfuncties als je lichaam positief beïnvloeden. (Ondermeer) het Institute of Heart Math vond dat het hart een elektromagnetisch veld om zich heen heeft dat 5000 keer krachtiger is dan het elektromagnetisch veld om de hersenen. Mijn schoonzus is psychiater en verzuchtte laatst dat ze niet begreep dat er niet veel meer onderzoek is naar De Liefde. Het hart en aanverwant De Liefde als geneesmiddel voor allerlei mentale problemen, maar vooral een manier om veel leed te voorkomen. Beter dan nadenken over waarom dat nauwelijks gebeurt, onderzoeken we de kracht van ons hart; wat het in ons leven oplevert als we er serieus werk van maken.

In mijn werk help ik ondernemers en professionals om meer vanuit hun hart te werken en leven. Lijkt heel ingewikkeld, maar niks is minder waar. Eigenlijk is het heel gewoon om vanuit je hart te werken. Pas als je teveel gaat meebewegen met deze f*cked up wereld en weg gaat van je oorsprong, kom je in de stress en burn-out ellende. Ervaringsdeskundige als ik ben, ging ik, al wat jaren geleden op zoek. Ik kwam van alles tegen wat hielp. (Ik geloof intussen niet meer in revolutie, maar meer in evolutie; persoonlijke ontwikkeling als een manier van ‘zijn’.) Veel helpt, maar met het structureel inbedden van Mindfulness en Heartfulness word je leven daadwerkelijk leuker. Je brein is hartstikke flexibel en verandert erdoor. Het opent een mooie weg naar binnen. Uit het hoofd in je lijf; veel problemen zijn met simpele lichaamsoefeningen te voorkomen. En het opmerken; “Oh, ik heb stress.. effe voelen.. waar zit het midden van mijn voeten, waar is mijn middenrif. Voelen.” Quite easy, zou je zeggen. Maar voor veel van ons lastig. Regelmatig heartfulness oefenen, bewust en op gezette momenten compassie ervaren voor jezelf en voor de ander, blijkt in de laatste grote Mindfulness onderzoeken, veel verschil te maken. Wie Einstein wat beter kent weet: we zijn allemaal hetzelfde en hangen ook nog eens onlosmakelijk aan elkaar. Als je boos bent op een ander, ben je het eigenlijk op jezelf. Een leven vanuit je hart, vanuit verlangens en passie is veel leuker. En da’s toch eigenlijk what it’s all about, ons leven; Genieten? Hoe tof zou het zijn als we dat met z’n allen doen?

Heb jij dat nou ook, als je dit leest, dat je denkt: “Ik wil dat eigenlijk ook, meer hartenergie?” Omdat je voelt dat het leven te kort is om alleen maar te zwoegen? Of heel praktisch, omdat je een minder kort lontje wil? Omdat je bewuster keuzes wil maken? Of wil je gewoon zelf het verschil maken en zorgen voor die mooiere wereld; een leukere partner en ouder voor je kinderen; een fijnere collega? Vind je het lastig om dit op eigen houtje te doen? Ik help je graag met een flinke powerboost!

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C