Kun je kiezen voor Geluk?

Mijn hele leven al ben ik geobsedeerd door Geluk. Mijn idee dat Geluk maakbaar is door bewustwording van hoe je naar je leven kijkt, werd onderzocht en is bewezen. De Gelukspsychologie wint aan terrein, ook in ontwikkelprogramma’s en trainingen. En dat is waardevol en leuk, want het brengt heel veel.. Geluk:)

Een levensles
Mijn 12 jarige zoon had recent een teleurstelling te verwerken en we hadden het over het leven en over diep ademhalen en doorgaan. Hij zei, “mam, ik ben het eens met alles wat je me tot nu hebt verteld, behalve een ding. Jij hebt  me gezegd dat ik ervoor kon kiezen om gelukkig te zijn, en ik moet je zeggen, dat is niet waar. Ik heb ervoor gekozen om gelukkig te zijn en het is me niet gelukt.”

Ik moest lachen en zei, “Ik geef je een andere manier om erover te denken. In plaats van kiezen voor Geluk, vervang je het woord ‘gelukkig’ met de woorden ‘een atleet’. Dus als je zegt, ‘Ik kies ervoor om een succesvolle atleet te worden, wat betekent dat dan voor jou?”

Geluk heeft oefening nodig, je moet eraan werken
Zijn antwoord was alles wat ik nodig had. Hij zei, “Dat is eenvoudig. Ik weet dat wanneer ik een atleet wil zijn, ik iedere dag moet letten op mijn eten, op tijd moet zijn voor de training en daar mijn best moet doen en me verdiepen in wat andere atleten doen om op hun best te presteren.”

Als je jezelf iets voorneemt in je leven, dan heb je commitment, oefening en opoffering nodig. Gewoon door te zeggen, “ik kies ervoor om gelukkig te zijn” zul je niet gelukkig worden. Geluk, daar moet je voor werken en dat werk zal worden beloond.

Start vandaag met het werken aan jouw Geluk! We weten dat je door dagelijks bewuste oefeningen te doen in het kader van dankbaar zijn, met gezonde en goede voeding, meditatie en positieve sociale interactie, je een gelukkiger mens wordt. Je kunt er vandaag mee beginnen en de resultaten direct ervaren.

Het lichtje ging branden bij mijn zoon. Hij zei, “Ik snap het. Ik kies ervoor om gelukkig te zijn en ik kies ervoor om daar vandaag nog aan te gaan werken.”

Om eerlijk te zijn vond bovenstaand verhaal niet plaats aan mijn ontbijttafel, maar aan die van iemand anders. En da’ niet erg, want het gaat natuurlijk om de boodschap. Geluk is haalbaar en cultiveerbaar. Wil jij Geluk doorzien, jouw brein trainen, zodat je er druppelsgewijs je eigen, en tegelijkertijd een hele wereld mee vult?! Let’s Start Today! Kijk naar dit coachtraject en ik help jou stapsgewijs hoe jij Geluk kunt omarmen in jouw leven, zowel thuis als op je werk.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© GC&C